Educatieve Partners

Peuterspeelzaal Robbedoes

Peuterspeelzaak Robbedoes van Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn zit in bij ons in hetzelfde gebouw. Wij hebben dus een mooie aansluiting met de peuterspeelzaal. De kinderen kunnen op deze manier vast een beetje wennen aan brengen en halen naar de school. Bij Robbedoes werken Det, Ellen, Wendeline, Ineke en Wilma met maar liefst vier groepen. Hier wordt ook voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aangeboden. Een unieke kans om de opstap naar de basisschool te verkleinen voor kinderen die net wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. 

Kinderopvang en BSO

Kiekadoe is gevestigd in multifunctioneel centrum De Holtink, niet ver van het winkelcentrum van Nijverdal.
Het kindcentrum ligt bovendien in de nabijheid van Het Blokkenpark met een speeltuin en hertenkamp.
Ouders en kinderen komen binnen in een grote centrale hal, waarin zeker met slecht weer naar hartenlust gespeeld kan worden. Aan de linkerzijde bevinden zich de kinderdagverblijf groepen waarin verschillende hoeken gecreëerd zijn die aansluiten bij de Uk & Puk methodiek. De bouwhoek, leeshoek, en huishoek zorgen voor duidelijkheid.
Verder zijn er twee BSO ruimtes, waarvan één ruimte tevens gebruikt wordt voor peuteropvang in de ochtenden. De BSO kan gebruik maken van de gymzaal van De Rietslenke. Ideaal als het geen weer is om buiten te spelen.

Voor- en Vroegschoolse Educatie

Kiekadoe biedt ook VVE aan middels de Uk & Puk methodiek. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en is bedoeld voor kinderen die wat extra stimulatie kunnen gebruiken op een bepaald ontwikkelgebied. Kinderen met een VVE-verwijzing van het consultatiebureau, krijgen 2 extra dagdelen peuteropvang. Je kind komt dan in totaal op 4 ochtenden in de week (16 uur). Kiekadoe biedt deze ondersteuning op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 08.15 - 12.15 uur. De gemeente Hellendoorn vergoedt twee dagdelen. Meer weten? Neem dan contact op met Kiekadoe.